کد خبر: 1222632
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
مأموریت امدادرسانان «آشپزخانه مرکزی جهانی» با ارتش اسرائیل هماهنگ شده بود. این را روزنامه هاآرتص به نقل از منابع آگاه صهیونیست و در میان انبوه تلاش صهیونیست‌ها برای عادی جلوه دادن چنین رخدادی در بحبوحه جنگ، منتشر کرده و به این ترتیب، توجه هر چه بیشتر افکار عمومی را به چرایی حمله به امدادرسانان جلب کرده است
جوان آنلاین: یک روزنامه عبری با اشاره به اطلاعاتی که از منابع امنیتی در رژیم صهیونیستی به دست آورده است، نوشت که مقامات نظامی از چند و، چون حمله به کاروان امدادگران آشپزخانه مرکزی جهانی آگاه هستند. واقعیت این است که نیرو‌های ارتش به گمان اینکه فردی مسلح در میان امدادگران آشپزخانه مرکزی جهانی حضور دارد، کاروان آن‌ها را عمداً هدف قرار داده‌اند. 
 
مأموریت امدادرسانان «آشپزخانه مرکزی جهانی» با ارتش اسرائیل هماهنگ شده بود. این را روزنامه هاآرتص به نقل از منابع آگاه صهیونیست و در میان انبوه تلاش صهیونیست‌ها برای عادی جلوه دادن چنین رخدادی در بحبوحه جنگ، منتشر کرده و به این ترتیب، توجه هر چه بیشتر افکار عمومی را به چرایی حمله به امدادرسانان جلب کرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی حمله به این گروه از امدادرسانان در غزه را غیرعمد دانسته و گفته بود: «این اتفاق در زمان جنگ رخ می‌دهد و ما آن را به طور کامل بررسی می‌کنیم و تماس‌هایی با دولت‌های ذی ربط برقرار می‌کنیم و تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که این کار تکرار نشود.» 
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی هم به‌رغم پرونده قطور ارتش این رژیم در کشتار غیرنظامیان، مدعی شد: «ما به عنوان یک قدرت نظامی به قوانین بین‌المللی پایبند هستیم و عملیات‌مان را با دقت و شفافیت بررسی می‌کنیم. ما تحقیقاتی را برای بررسی این حادثه مهم انجام خواهیم داد.» گزارش اخیر هاآرتص همه این اظهارات را به حاشیه می‌برد. بر اساس گزارش یاد شده، حمله ارتش اسرائیل به کاروان امدادرسانان که منجر به کشته شدن هفت تن از کارکنان آشپزخانه مرکزی جهانی شد به این دلیل صورت گرفت که گمان می‌رفت یک فرد مسلح در کاروان حضور دارد، آن هم در شرایطی که خودرو‌های آشپزخانه مرکزی دارای علامتی واضح بودند که نشان می‌داد متعلق به این سازمان هستند. این منابع اعلام کردند: «کامیون به همراه سه خودرو به انبار رسیدند. هفت امدادرسان شامل دو فلسطینی دارای تابعیت امریکا و کانادا و پنج نفر دیگر از استرالیا، انگلیس و لهستان بودند. بعد از چند دقیقه سه خودرو انبار را ترک کردند، اما کامیونی که ادعا شده بود یک فرد مسلح در آن است، با خودرو‌ها همراه نشد.» این منابع گزارش کردند فرد مسلح منطقه انبار را ترک کرد و خودرو‌ها به سمت محوری که از قبل با ارتش اسرائیل درباره آن هماهنگی صورت گرفته بود، به راه افتادند. حین عبور کاروان از محوری که مجوز عبور از آن صادر شده بود، دستوراتی از اتاق اضطراری وابسته به یگان مسئول تأمین امنیت محور به یک پهپاد برای حمله موشکی به یکی از خودرو‌ها داده شد. تعدادی از افراد داخل یکی از خودرو‌ها حین اصابت موشک از آن خارج شدند و سوار خودرو دیگری شدند و به سفرشان ادامه دادند و به مسئولان خود اطلاع دادند که در معرض حمله قرار گرفته‌اند، اما بعد از چند ثانیه موشک دیگری به خودروهای‌شان اصابت کرد. سرنشینان خودروی سوم مجروحانی را که از حمله دوم جان به در برده بودند به خودروی‌شان منتقل کردند و در همان لحظه پهپاد موشک سومی را شلیک کرد که منجر به کشته شدن هفت امدادرسان شد. 
 
 هرج و مرج میان نظامیان 
منابعی در ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردند قتل تیم امدادرسان در غزه به دلیل مشکلات در هماهنگی میان ارتش این رژیم و سازمان‌های امدادرسانی در غزه نبود، بلکه به دلیل عدم پایبندی رهبران میدانی ارتش به دستورات بوده است و در یک کلام، رهبران میدانی و نیرو‌ها برخلاف دستورات عمل می‌کنند. فرماندهی منطقه جنوبی ارتش می‌خواهد از زیر بار مسئولیت این جنایت شانه خالی کند. روزنامه هاآرتص همچنین به نقل از منبعی در شعبه اطلاعات نظامی نوشت: «مقامات دقیقاً می‌دانند دلیل این حمله چه بوده است. در نوار غزه همه هر کاری دل‌شان بخواهد می‌کنند. اقدامات ارتش اسرائیل بر این اساس است که کسانی موافقت نهایی با هدف قرار دادن اهداف حساس مثل سازمان‌های امدادرسانی را صادر می‌کنند که از افسران ارشد با درجه فرمانده لشکر یا فرمانده کل یا حتی رئیس ستاد ارتش باشند. هر فرماندهی در غزه قوانین خود را صادر می‌کند. مشخص نیست که آیا تصمیم حمله به کاروان تیم امدادرسانی با موافقت افسران ارشد بوده است یا خیر.» هاآرتص اذعان کرد که ارتش متوجه شده که حمله به کاروان امدادی خطرناک است و پیامد‌هایی برای جنگ در غزه خواهد داشت و تأکید کرد آماده است نمایندگانی را برای ارائه نتایج تحقیقات به کشور‌هایی بفرستد که این هفت امدادرسان از آنجا آمده بودند. همراستا با این گزارش مفصل، یک مقام امریکایی به «پالتیکو» گفت که حمله اسرائیل به امدادگران در غزه عمدی به نظر می‌رسد. او ضمن اشاره به کشتن شیرین ابوعاقله، روزنامه نگار فلسطینی که مجازاتی به دنبال نداشت، گفت: «اسرائیل هر آنچه لازم باشد برای حفظ وضعیت موجود انجام خواهد داد و خواهد گفت و من امید چندانی ندارم که تحقیقات آن‌ها شفاف یا صادقانه باشد.» مقامات امریکایی به این روزنامه تأکید کردند از نحوه انجام تحقیقات اسرائیل در گذشته ناامید هستند و تردید دارند که پاسخگویی وجود داشته باشد. یکی دیگر از مقامات امریکایی با اشاره به اینکه حمله به امدادگران عمدی به نظر می‌رسد، گفت: «سه حمله متوالی به سه خودرو بوده و این یک تصادف نبوده است. ما احمق نیستیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار